Lipsa de socializare din cursul pandemiei a dăunat semnificativ sănătăţii mintale a adolescenţilor, arată un studiu canadian.
Fenomenul este descris de dr. Saba Merchant, pediatru din Toronto, ca „malnutriţie socială” și se referă la efectul izolării sociale asupra copiilor și tinerilor în cursul pandemiei. Fenomenul este îngrijorător pentru că poate afecta dezvoltarea psiho-emoţională a copiilor. Mai afectaţi par a fi adolescenţii și studenţii, spre deosebire de copiii cu vârsta între 3 și 7 ani, care sunt mai rezilienţi și au mai multe ocazii să recupereze. Părinţii ar trebui să fie atenţi la anumite semnale precum schimbarea bruscă a dispoziţiei, probleme cu somnul, creșterea rapidă în greutate sau scăderea în greutate, care pot apărea în cazul copiilor și tinerilor. Ei ar trebui să discute cu copiii lor și să apeleze la specialiști în cazul în care sunt depășiţi de situaţie. În prezent nu există unelte care să determine impactul real produs de pandemie asupra sănătaţii mintale a tinerilor.
https://www.cbc.ca/news/health/youth-mental-health-pandemic-1.6485054
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe