Newsflash
Știri

Vlad Voiculescu față în față cu sindicaliștii din Sănătate: Susținem reglementarea gărzilor

de Dorina Novac - ian. 28 2021
Vlad Voiculescu față în față cu sindicaliștii din Sănătate: Susținem reglementarea gărzilor

Ministrul Sănătății a discutat astăzi cu reprezentanții sindicatului Federația „Solidaritatea Sanitară” din România. Vlad Voiculescu i-a asigurat că susține reglementarea gărzilor suplimentare și scoaterea posturilor la concurs din unitățile sanitare.

În cadrul întâlnirii au fost discutate, printre altele, teme de interes pentru gestionarea situației epidemiologice actuale precum îmbunătățirea campaniei de vaccinare și creșterea nivelului de imunizare în rândul personalului medical.

sindicalistii din Sanatate
Sursă imagine: Federația „Solidaritatea Sanitară” din România/ Facebook

Potrivit unui comunicat de presă, la propunerea reprezentanților sindicatului, va exista o colaborare pentru realizarea și implementarea unei campanii de vaccinare comune pentru cadrele medicale, țintite pe anumite zone.

De asemenea, în urma discuțiilor avute, Ministerul Sănătății va demara procesul de elaborare a unor standarde de referință pentru utilizarea echipamentelor de protecție pentru personalul care lucrează în zonele ce deservesc pacienți cu COVID -19.

De asemenea, va fi stabilit și un normativ de personal pentru aceste arii.

„Ministrul Sănătății a asigurat sindicaliștii că susține reglementarea gărzilor suplimentare efectuate în scopul asigurării continuității activității medicale, dar și scoaterea posturilor la concurs din unitățile sanitare, precum și implementarea de măsuri în vederea eficientizării cheltuielilor în unitățile sanitare și profesionalizarea managementului unităților sanitare”, se arată în comunicat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe