Newsflash
Știri

Peste 150.000 de vaccinări împotriva COVID-19, în Sectorul 6

de Dorina Novac - ian. 19 2022
Peste 150.000 de vaccinări împotriva COVID-19, în Sectorul 6

Peste 150.000 de vaccinări împotriva COVID-19 au avut loc în primul an de la debutul campaniei de vaccinare, în Sectorul 6.

centre de vaccinare

„Astăzi, 19 ianuarie, se împlinește un an de la debutul campaniei de vaccinare anti COVID-19, pe raza Sectorului 6. În tot acest timp, au avut loc peste 150.000 de vaccinări în cele trei centre (...)”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, 93.264 vaccinări au fost făcute la Centrul de Vaccinare Mihai Eminescu și 41.735 vaccinări la Centrul de Vaccinare Drumul Taberei.

De asemenea, în perioada 17 mai – 30 septembrie 2021, în parcarea Plaza România a funcționat un al treilea centru de vaccinare, de tip drive-thru, în cadrul căruia au fost efectuate 14.877 vaccinări.

Au fost puse la dispoziția cetățenilor serurile Pfizer (toate cele trei doze), Moderna (două doze) și Johnson & Johnson (o doză).

Sub coordonarea autorităţilor locale funcţionează două centre de vaccinare unde cetăţenii se pot imuniza cu Pfizer sau Johnson&Johnson:

Centrul de vaccinare „Drumul Taberei” din Aleea Lunca Cernei nr. 6 A şi Centrul de vaccinare „Clubul Seniorilor Mihai Eminescu” din Calea Plevnei nr. 234, ambele cu program de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00.

„La activitatea de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+ ani) pentru administrarea serului Pfizer cu doza 1, doza 2 sau doza booster, sau a serului Johnson & Johnson cu doza 1 sau doza 2, conform recomandărilor medicale și dispozițiilor emise de autorități”, se mai arată în comunicat.

Începând cu 26 ianuarie 2022, în cadrul Centrului de Vaccinare Drumul Taberei se vor realiza vaccinări și pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe