Newsflash
Știri

Un an de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID în România

de Dorina Novac - dec. 27 2021
Un an de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID în România

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început în România acum un an, la 27 decembrie 2020. Primul român vaccinat este o asistentă medicală de la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

Asistenta medicală, Mihaela Anghel, a fost membră a echipei care a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2, la data de 27 februarie.

Mihaela Anghel

Aceasta a primit prima doză de vaccin, duminică, 27 decebrie 2020, la ora 09:00, în aplauzele cadrelor medicale de la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

Citește și: Primul vaccin anti-COVID, administrat și în România

Potrivit CNCAV, de la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și până la data de 26 decembrie 2021, ora 17:00, în România au fost administrate 15.749.303 doze de vaccin.

Sursa citată a mai menționat că 7.918.813 de persoane s-au imunizat cu prima doză, iar 7.781.563 cu schemă completă.

Citește și: Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 în cabinetul unui medic de familie din România

„În ciuda faptului că România a fost una dintre puținele țări unde, începând din lunile aprilie-mai, oricine s-a putut vaccina unde a vrut, când a vrut și cu ce vaccin a vrut, astăzi suntem la coada Europei în ceea ce privește rata de vaccinare împotriva COVID-19 - mai puțin de jumătate dintre români s-au vaccinat - rata de vaccinare la populația eligibilă (cu vârsta peste 12 ani) este de 44%, iar la populația generală de aproape 39%”, scrie Hotnews.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe