Newsflash
Internaționale

Valneva cere autorizarea vaccinului său anti-COVID în Anglia

de L. Budin - aug. 23 2021
Valneva cere autorizarea vaccinului său anti-COVID în Anglia

Laboratorul franco-austriac Valneva a început demersurile pe lângă autoritățile sanitare britanice, pentru a obține autorizarea vaccinului său anti-COVID-19.

Sunt în curs testele de fază 3, care vor dovedi eficacitatea reală a serului. Reprezentanții companiei speră ca autorizarea inițială, de punere pe piață, să fie acordată până la finele anului, informează France 24, preluând o știre AFP.

flacon-vaccinare

Laboratorul a semnat deja un contract, pentru a-i livra un prim lot de vaccinuri în Marea Britanie, dacă rezultatul testelor e favorabil.

Prima parte a testelor de fază 3 are loc în Anglia, dar Valneva a lansat, la începutul lui august, un test complementar în Noua Zeelandă, subiecții fiind persoane de peste 56 de ani.

Vaccinul dezvoltat este pe bază de virus inactivat – o tehnologie clasică, comparativ cu tehnologiile recente, care stau la baza serurilor anti-COVID aprobate în Uniunea Europeană.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe