Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Marea Britanie: o femeie a născut după ce a beneficiat de un transplant de uter

de Florentina Ionescu - apr. 15 2025
Marea Britanie: o femeie a născut după ce a beneficiat de un transplant de uter

Bebelușul pe nume Amy Isabel s-a născut pe 27 februarie a.c., după ce mama ei a beneficiat de un transplant de uter.

O femeie născută fără uter a născut în luna februarie a acestui an după ce a fost supusă primei proceduri de transplant de uter din Marea Britanie, potrivit presei internaționale. Grace Davidson, în vârstă de 36 de ani, și soțul ei, Angus, în vârstă de 37 de ani, au devenit părinții fetiței Amy Isabel. Fetița a fost botezată după numele surorii lui Grace, Amy. Copilul s-a născut pe 27 februarie a.c., scrie The Jerusalem Post

Sora proaspetei mămici, Amy, a fost supusă unei intervenții chirurgicale de opt ore, în anul 2023, pentru a-i dona surorii ei uterul. Grace a aflat când era adolescentă că s-a născut fără uter, așa că datorită progreselor din medicină a reușit să dea naștere anul acesta unei fetițe sănătoase: „Îmi era greu să cred că fetița mea e reală. Știam că era a noastră, doar că era foarte greu de crezut”. 

De la momentul la care a avut loc transplantul de uter de la Amy la Grace, încă trei femei din Marea Britanie au fost supuse intervenției chirurgicale, folosindu-se utere de la donatori decedați. Alte zece femei sunt în etapa de a le fi aprobată procedura, potrivit The Guardian. Intervenția chirurgicală este în momentul actual undeva la 25.000 de lire sterline. 


Notă autor:

FOTO: din arhiva „Viața Medicală”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 150 de lei
  • Digital – 100 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe