Newsflash
Internaționale

Vaccinul Novavax a fost autorizat în Statele Unite

de Dorina Novac - iul. 14 2022
Vaccinul Novavax a fost autorizat în Statele Unite

Agenţia americană a medicamentului a aprobat, miercuri, vaccinul Novavax împotriva COVID-19 pentru adulţii cu vârsta de 18 ani şi peste.

Vaccinul produs de această companie americană, disponibil în alte câteva zeci de ţări, oferă o opţiune suplimentară de vaccinare în SUA, în speranţa de a-i convinge pe cei reticenţi, scrie Agerpres.

Novavax

Citește și: Vaccinul Novavax, eficient împotriva variantelor de coronavirus

În Statele Unite, în schimb, erau autorizate doar trei vaccinuri anti-COVID: cele cu ARN mesager de la Pfizer şi Moderna şi cel de la Johnson &Johnson.

Dar accesul la acesta din urmă a fost limitat din cauza riscului crescut de tromboze grave.

„Autorizarea de urgenţă a vaccinului Novavax le va oferi adulţilor americani care nu au făcut încă un vaccin împotriva COVID-19 o altă opţiune”, a afirmat directorul Agenţiei americane a medicamentului (FDA), Robert Califf, potrivit unui comunicat.

Administrat în două doze la trei săptămâni, vaccinul Novavax foloseşte o tehnică mai clasică decât ARN-ul mesager, care a fost ţinta multor teorii ale conspiraţiei, deşi s-a dovedit a fi foarte sigur.

Vaccinul Novavax conţine o componentă a virusului care declanşează un răspuns imunitar, similar celui al vaccinurilor împotriva tusei convulsive, meningitei meningococice şi hepatitei B.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe