Newsflash
Internaționale

SUA cumpără alte 105 milioane de doze de vaccin Pfizer pentru toamna acestui an

de Dorina Novac - iul. 1 2022
SUA cumpără alte 105 milioane de doze de vaccin Pfizer pentru toamna acestui an

Administraţia americană a anunţat că a cumpărat 105 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID produse de alianţa Pfizer-BioNTech, care vor fi livrate în SUA în toamna acestui an.

Noul contract, în valoare de 3,2 miliarde de dolari, include vaccinuri cu dozaje diferite: pentru bebeluşi, pentru copiii mici şi pentru adolescenţi/adulţi, scrie Agerpres.

Pfizer

Loturile ce vor fi furnizate ar putea să includă şi versiuni special dezvoltate împotriva variantei Omicron, aşa cum i-a recomandat marţi Guvernului un grup de experţi.

Citește și: Suedia recomandă a cincea doză de vaccin anti-COVID pentru persoanele vârstnice

Livrările ar trebui să înceapă spre sfârşitul verii şi să continue pe durata lunilor următoare, au anunţat miercuri companiile Pfizer şi BioNTech.

Acordul, semnat cu departamentele de Apărare şi de Sănătate, include şi opţiunea de a achiziţiona până la 300 de milioane de doze.

„Administraţia Biden-Harris este hotărâtă să facă tot ce poate pentru a face vaccinurile să rămână gratuite şi accesibile pe scară largă pentru toţi americanii – şi acesta este un pas important prin care ne pregătim pentru această toamnă”, a declarat într-un comunicat secretarul de stat pentru Sănătate, Xavier Becerra.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe