Ediţia de anul acesta a festivalului UNTOLD a fost mai bine organizată decât cele anterioare, momentele de aglomeraţie au fost mult mai bine monitorizate, însă au fost raportate și incidente.
Aproximativ 430.000 de persoane au participat, în perioada 8-11 august a.c., la cea de-a noua ediţie a Festivalului UNTOLD. Peste 100 de cadre medicale au oferit asistenţă medicală în cele două spitale mobile și trei puncte de lucru amplasate la locul de desfășurare a festivalului, a declarat dr. Cristian Ursu (foto), medic șef UPU-SMURD Cluj-Napoca. În cele patru zile, 1.173 de persoane au primit asistenţă medicală. Dintre acestea, 1.054 au fost adulţi, 119 minori și 28 de persoane au fost transportate la spital. Patologiile nu au diferit mult faţă de anii anteriori, fiind vorba de traume (fracturi, entorse, luxaţii etc.), intoxicaţii (alcoolice mai ales), agresiuni (mai puţine decât în alţi ani).
Ediţia de anul acesta a festivalului a fost mai bine organizată decât cele anterioare, momentele de aglomeraţie au fost mult mai bine monitorizate, însă au fost raportate și incidente. O problemă a constituit-o consumul și posesia de droguri. Spre exemplu, la finalul recitalului său din 8 august, artistul Guess Who a fost depistat pozitiv la cocaină. De altfel, pe toată durata festivalului, 149 de persoane au fost depistate având droguri asupra lor. Numai în data de 7 august, 29 de persoane au fost prinse având asupra lor substanţe susceptibile a fi interzise la deţinere. Alte 1.053 de persoane au fost testate cu etilotest/etilometru, 12 având rezultate pozitive.
O altă problemă, încă nerezolvată, este cea a zgomotului creat. Anul acest organizatorii festivalului au fost amendaţi cu 5.000 de lei de către DSP Cluj pentru depășirea cu 20 dB a pragului maxim de zgomot admis potrivit legii. Astfel, cu toate micile reușite organizatorice, Festivalul UNTOLD rămâne o mare problemă. Aspectul cel mai important este legat de organizarea sa în Parcul central al orașului, într-o zonă cu foarte multe clinici și spitale. Spre exemplu, la nici 200 de metri de Cluj Arena funcţionează Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii.
Foto: Dr. Cristian Ursu
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe