Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara va forma specialişti în gestionarea cazurilor generate de consumul de droguri, printr-un masterat finanţat cu fonduri europene.
Prin acelaşi proiect, aproximativ 2.500 de studenţi se vor forma în domeniul medical, în laboratoare modernizate în cadrul Facultăţii de Farmacie, scrie AGERPRES.
Programul de master priveşte toxicologia substanţelor de abuz şi a plantelor recreaţionale. Programul de masterat va fi înfiinţat în urma unor investiţii care se vor realiza la UMF Timişoara, prin Programul Regional Vest.
Proiectul prevede modernizarea mai multor laboratoare şi săli de curs de care vor beneficia studenţii facultăţilor de Medicină, Medicină dentară şi Farmacie.
„Pe măsură ce consumul şi abuzul de droguri, atât legale, cât şi ilegale, continuă să crească, nevoia de profesionişti care să fie bine informaţi şi calificaţi în acest domeniu devine din ce în ce mai importantă. Aceştia vor fi echipaţi cu competenţele necesare pentru a identifica şi gestiona cazurile de intoxicaţii cu diferite substanţe de abuz recreaţionale. Acest lucru îi va face să devină specialişti valoroşi pentru diverse instituţii, inclusiv spitale, institute de medicina legală, centre de reabilitare şi agenţii de aplicare a legii", spun iniţiatorii proiectului din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara.
Proiectul va fi implementat în următorii doi ani.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe