Newsflash
ACTUALITATE Știri

Supradozele de droguri au omorât 109.000 de locuitori ai Statelor Unite

de Magdalena Tănăsescu - feb. 20 2024
Supradozele de droguri au omorât 109.000 de locuitori ai Statelor Unite

În SUA, numărul deceselor provocate de supradoze de droguri a depăşit 109.000 în anul 2022, în aproape 70% din cazuri fiind vorba de consumul de opioide sintetice altele decât metadona.

Conform informaţiilor publicate de Centrul american pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC), este vorba în principal de fentanil produs ilegal şi de droguri analoage fentanilului.

 

Din perioada ianuarie - iunie 2020 şi până în iulie - decembrie 2022, procentajul deceselor de supradoză în urma consumului de droguri prin fumat în SUA a crescut cu 73,7%. Creşteri importante au fost remarcate în toate regiunile americane, transmite Agerpres

Consolidarea şi extinderea serviciilor de sănătate publică şi de reducere a riscurilor pentru a aborda riscul de supradoză prin fumat, dar şi prin alte metode neinjectabile de administrare a drogurilor, ar putea reduce numărul deceselor, susține CDC.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe