Newsflash
Internaționale

Un nou contract cu Novavax pentru un potențial vaccin împotriva COVID-19

de Florentina Ionescu - aug. 4 2021
Un nou contract cu Novavax pentru un potențial vaccin împotriva COVID-19

Comisia Europeană aprobă un nou contract cu Novavax pentru un potențial vaccin împotriva COVID-19.

Astăzi, Comisia Europeană a aprobat cel de al șaptelea acord preliminar de achiziție (APA) încheiat cu o companie farmaceutică pentru a asigura accesul la un potențial vaccin împotriva COVID-19 în trimestrul patru din 2021 și în 2022, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

femeie vaccin

În temeiul acestui contract, statele membre vor putea achiziționa până la 100 de milioane de doze de vaccin Novavax, cu o opțiune pentru 100 de milioane de doze suplimentare în cursul anilor 2021, 2022 și 2023, după ce EMA (Agenția Europeană pentru Medicamente) va fi revizuit și aprobat vaccinul respectiv ca fiind sigur și eficace.

Statele membre pot decide să doneze vaccinuri unor țări cu venituri medii și mici sau să le redirecționeze către alte țări europene.

Contractul de astăzi extinde portofoliul deja larg de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, incluzând contractele semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac, Moderna, discuțiile exploratorii încheiate cu Valneva. Acesta reprezintă un alt pas esențial către asigurarea faptului că Europa este bine pregătită să facă față pandemiei de COVID-19, potrivit sursei citate.

„Pe măsură ce noi variante de coronavirus se răspândesc în Europa și în întreaga lume, acest nou contract cu o companie care își testează deja vaccinul cu succes împotriva acestor variante reprezintă o garanție suplimentară pentru protecția populației noastre. Acesta consolidează și mai mult portofoliul nostru amplu de vaccinuri, în beneficiul europenilor și al partenerilor noștri din întreaga lume”, a declarat Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Potrivit comisarului european pentru sănătate și siguranță alimentară, noul acord cu Novavax extinde portofoliul UE de vaccinuri.

„Vaccinările din UE avansează și ne apropiem de obiectivul nostru de 70 % dintre cetățeni vaccinați complet până la sfârșitul verii. Noul acord cu Novavax ne extinde portofoliul de vaccinuri pentru a include încă un vaccin pe bază de proteine, o platformă care se arată promițătoare în studiile clinice. Vom continua să depunem eforturi neobosite pentru a ne asigura că vaccinurile noastre continuă să ajungă la cetățeni din Europa și din întreaga lume, pentru a pune capăt pandemiei cât mai curând posibil”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

Novavax este o companie de biotehnologie care dezvoltă vaccinuri de ultimă generație împotriva unor boli infecțioase grave. Vaccinul Novavax împotriva COVID-19 este deja în curs de revizuire de către EMA în vederea unei eventuale autorizații de introducere pe piață.

Comisia Europeană a luat decizia de a sprijini acest vaccin pe baza unei evaluări științifice temeinice a tehnologiei utilizate, a experienței companiei în crearea de vaccinuri și a capacității sale de producție pentru a aproviziona întreaga UE.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe