Newsflash
Internaționale

Tot mai mulți britanici aleg asigurarea privată de sănătate

de Florentina Ionescu - feb. 9 2023
Tot mai mulți britanici aleg asigurarea privată de sănătate

Analiștii că din ce în ce mai mulți britanici aleg din ce îasigurările private de sănătate. Reamintim că pe 6 februarie serviciul public de sănătate din Marea Britanie a fost în grevă.

Marea Britanie: zeci de mii de asistenți medicali și ambulanțieri au oprit lucrul 

Cei de la Statista.com au realizat o analiză ce a avut ca punct de plecare criza din NHS (National Health Service - Serviciul Național Medical), sistemul de asistență medicală de stat în Regatul Unit al Marii Britanii.

NHS este împins dincolo de limitele sale, ca urmare a anilor lungi de probleme, de personal medical insuficient și ca urmare a presiunii exercitate de pandemia de COVID-19.

Pacienții se confruntă acum cu timpi mai lungi de așteptare pentru procedurile medicale și chiar timpi mai mari în care așteaptă ambulanțele în cazurile unor urgențe, scriu cei de la Statista.com. Criza din NHS îndeamnă din ce în ce mai multe persoane să apeleze la asigurarea privată de sănătate.

Datele adunate în cadrul „Statista’s Consumer Insights” arată modul în care proporța de adulți din Marea Britanie care folosesc asigurarea de sănătate aproape că s-a dublat în ultimul an.

În vreme ce procentajul adulților care plăteau pentru o asigurare privată de sănătate a ajuns la aproape 12% în anul 2019, cel mai recent sondaj, încheiat în decembrie 2022, arată că cifrele au urcat până la 22% (britanici adulți care plătesc pentru o asigurare privată de sănătate).

Mai jos regăsiți infograficul realizat de cei de la Statista.com

NHS crestere asigurari private de sanatate

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe