Newsflash
CAMPANII

Top 5 medici influenceri pe Instagram

de Cristina GHIOCA - feb. 26 2021
Top 5 medici influenceri pe Instagram

Instagram nu mai reprezintă de mult doar o simplă platformă de socializare. În ziua de astăzi, este și un instrument de obținere a unor venituri suplimentare din postări sponsorizate.

Comparethemarket.com.au a realizat o analiză a celor mai îndrăgiți medici de pe Instagram, estimând, totodată, suma pe care aceștia ar putea-o câștiga pentru fiecare post sponsorizat publicat. Cei mai mulți dintre aceștia sunt din Statele Unite.

Dr. Sandra Lee este pe locul întâi

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sandra Lee, MD, FAAD, FAACS (@drpimplepopper)

Locul 1 în acest clasament este ocupat de dr. Sandra Lee (@drpimplepopper), un dermatolog american care în 2015 și-a făcut un cont de Instagram, din dorința de a le arăta „urmăritorilor” ei viața sa profesională de zi cu zi. De-a lungul timpului, ea a postat mii de clipuri, dintre care multe au devenit virale. În prezent, dr. Sandra Lee are peste 4 milioane de followers pe Instagram și aproape 7 milioane pe canalul său de Youtube. Câștigurile sale sunt estimate la peste 13.000 de dolari pentru o postare sponsorizată.

Dr. Mike, CEL MAI SEXY MEDIC DE FAMILIE

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝐃𝐫. 𝐌𝐢𝐤𝐞 𝐕𝐚𝐫𝐬𝐡𝐚𝐯𝐬𝐤𝐢 (@doctor.mike)

Tot peste 4 milioane de fani pe Instagram și aproape 7 milioane pe Youtube are și dr. Mike (ocupantul locului al 2-lea), cunoscut și ca Mikhail Varshavski, un medic de familie din New York, care în anul 2015 a fost votat și cel mai sexy medic în viață de cititorii revistei People. Potrivit site-ului longevitylive.com, dr. Mike a ajuns în lumina reflectoarelor după ce Buzzfeed l-a catalogat drept un doctor sexy, invitându-și cititorii să-l admire. La momentul respectiv, doctorul Mike a mărturisit că genul acesta de atenție nu era tocmai ceea ce își dorea: „Ca medic, vrei să fii cunoscut pentru că ești cel mai tânăr doctor din spital, pentru că ai publicat cercetări și articole, nu pentru că ești considerat un doctor «fierbinte»”. Estimările arată că acesta ar obține peste 12.000 de dolari pentru o postare sponsorizată.

dr. Alex George, STAR TV ȘI AMBASADOR DE SĂNĂTATE

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr Alex (@dralexgeorge)

Locul al 3-lea în clasament este ocupat de dr. Alex George, din Marea Britanie, un medic care a devenit cunoscut după ce, în urmă cu trei ani, a apărut în reality show-ul „Insula Iubirii”. În prezent, el este ambasador pentru sănătatea mintală, contul său de Instagram este urmărit de aproape două milioane de utilizatori, iar o postare sponsorizată îi aduce aproximativ 5000 de dolari.

Dr. Miami face trafic cu operații estetice

dr miami

Pe locul al 4-lea în clasament se situează dr. Miami (Michael Salzhauer), un chirurg plastician care și-a câștigat faima postând clipuri cu proceduri precum ridicarea feselor, liposucție și operații de sân. Acestea i-au adus în jur de 1,6 milioane de fani pe Instagram și încasări de peste 5000 de dolari pentru un post cu conținut sponsorizat.

dr. Phil spune POVEȘTI CONVINGĂTOARE CU OAMENI REALI

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Phil (@drphil)

Ultima poziție din „Top 5 medici influenceri” este ocupată de Dr. Phil. Cu peste un milion de fani pe Instagram și aproape șase milioane pe canalul său de Youtube,  dr. Phil este unul dintre cei mai cunoscuți și de încredere profesioniști din domeniul sănătății mintale din lume. Găzduiește un talk show  extrem de îndrăgit de public, aflat acum la al 19-lea sezon. Emisiunea sa continuă să ofere cel mai cuprinzător forum pe probleme de sănătate mintală din istoria televiziunii. Specialistul are o capacitate unică de a lua informații complicate și tehnice și de a le face accesibile și de înțeles pentru publicul larg. Prezintă povești convingătoare despre oameni reali cu o varietate de probleme emoționale și comportamentale. O postare sponsorizată de-a sa valorează peste 4000 de dolari, potrivit estimărilor Comparethemarket.com.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe