Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  LIFESTYLE  »  Hi-tech & Gadgets

Monitorizarea wireless a tratamentului pentru TBC

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 17 ianuarie 2020

Administrarea per os a medicamentelor împotriva TBC, însoțite de un senzor, ar putea permite o monitorizare mai bună și chiar o creștere a aderenței la tratament.

 tratament TBCSistemul de monitorizare include și un plasture extern toracic, respectiv o aplicație de telefon mobil care detectează și înregistrează ingestia medicamentelor. Această terapie monitorizată prin tehnologie wireless (TMW) a fost comparată într-un studiu publicat în PLOS Medicine* cu supravegherea directă, de către o persoană, a administrării tratamentului (TMD). Au fost incluși 77 de participanți ce urmau tratament zilnic cu izoniazidă și rifampicină.

Acuratețea de detecție a ingestiei medicamentelor a fost similară între cele două tehnici. TMW s-a dovedit superioară TMD în confirmarea aderenței zilnice la tratament a acestor pacienți, funcționând și în zilele nelucrătoare, și a fost tehnica preferată de majoritatea participanților. Autorii recomandă testarea sa în țările cu venit scăzut sau mediu are au programe dedicate TBC.

 

*Bibliografie:

https://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.1002891

Etichete: TBC monitorizare TBC tratamnet TBC aderenta tratament

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC