Newsflash
ACTUALITATE Știri

Din Spitalul TBC Galaţi nu va mai ieși niciun virus

de Magdalena Tănăsescu - apr. 23 2024
Din Spitalul TBC Galaţi nu va mai ieși niciun virus

Spitalul TBC din Galaţi a fost dotat cu cea mai mare instalaţie de ventilaţie cu presiune negativă existentă în ţară, limitând astfel contaminările în bolile cu transmitere respiratorie.

Dotarea face parte dintr-un amplu program de investiţii realizate cu fonduri europene în valoare de 7,2 milioane de lei, anunță Consiliul Judeţean Galaţi. 

 

În cadrul investiţiilor realizate în cele două corpuri de clădire, cu o capacitate totală de 177 de paturi, a fost schimbată toată instalaţia electrică, inclusiv corpurile de iluminat şi prizele. De asemenea, a fost montat un sistem de ventilaţie şi climatizare cu filtre Hepa, instalaţii de detecţie şi alarmare în caz de incendiu, precum şi senzori pentru monitorizarea concentraţiei de oxigen acolo unde era necesar acest lucru.

„Practic, sunt limitate contaminările în bolile cu transmitere respiratorie, adică nu iese niciun virus din clădirea respectivă. Spitalul TBC din Galaţi este singura unitate medicală de specialitate din ţară care poate trata concomitent 90 de pacienţi, folosind acest sistem de filtrare a aerului cu presiune negativă. Astfel, pot fi tratate cazurile infecţioase într-un singur corp de spital, fără a contamina restul unităţii medicale, aerul fiind şi curăţat de microbi cu ajutorul unor filtre ultraperformante. Iar acest lucru este esenţial pentru a proteja pacienţii şi personalul medical, mai ales că aici sunt tratate cazurile de tuberculoză”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, citat de Agerpres.

 

Noile dotări sunt integrate într-un sistem automatizat de control şi monitorizare. 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/presedintecjgalati

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe