Newsflash
Internaționale

SUA: Tezspire a fost aprobat pentru autoadministrare la pacienții cu astm sever

de Florentina Ionescu - feb. 13 2023
SUA: Tezspire a fost aprobat pentru autoadministrare la pacienții cu astm sever

Medicamentul Tezspire de la AstraZeneca a fost aprobat pentru autoadministrare, în Statele Unite ale Americii, cu un nou tip de stilou preumplut.

Acesta este primul și singurul medicament biologic pentru aparatul respirator fără limitări de biomarker care oferă o alegere în privința administrării acasă sau în cabinetul unui doctor, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul www.astrazeneca.com. 

consult copil astm
Fotografie de la Pavel Danilyuk: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/stetoscop-medic-doctor-verificare-7653116/

 

Medicamentul Tezspire (tezepelumab) al celor de la AstraZeneca și Amgen a fost aprobat în SUA pentru autoadministrare într-un pen (stilou) preumplut, de unică folosință, pentru pacienții cu vârsta de 12 ani și peste cu astm sever. Tezspire este singurul medicament biologic aprobat pentru astmul sever fără fenotip sau fără limitări de biomarker din categoria sa.

Aprobarea din partea FDA din SUA s-a bazat pe rezultatele unui trial clinic numit PATHFINDER, care a inclus rezultate din trialul clinic PATH-BRIDGE de fază 1 și din trialul PATH-HOME de fază 3.

Majoritatea dintre furnizorii de servicii de sănătate, pacienți și aparținători (92%) au putut să administreze cu succes Tezspire atât în mediul clinic, cât și acasă.

„Astmul sever continuă să fie o condiție foarte complexă pentru a fi manageriată, așa că noi întâmpinăm stiloul preumplut Tezspire ca fiind o opțiune care îi va ajuta pe pacienți și pe furnizorii din domeniul sănătății, dându-le o opțiune sporită. Noi credem că alternativele autoadministrate pot îndeplini un rol important în viețile pacienților și pentru a rezolva problemele neîmplinite ale celor care trăiesc cu o formă severă de astm”, a declarat Kenneth Mendez, președinte și CEO al Asthma and Allergy Foundation of America.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe