Newsflash
Știri

Ziua Mondială a Hepatitei: cum ne vorbeşte ficatul

de Dr. Alexandru TRIFAN - mai 22 2009
Ziua Mondială a Hepatitei: cum ne vorbeşte ficatul
Compania Bristol-Myers Squibb şi partenerii săi – medici şi asociaţii de pacienţi – au organizat o conferinţă de presă pentru a marca Ziua Mondială a Hepatitei. Alianţa Mondială pentru Hepatită (WHA) a stabilit pentru această zi, în anul 2008, data de 19 mai, anul acesta fiind a doua marcare a acestui eveniment şi în ţara noastră. Manifestarea a fost deschisă de dna dr. Adriana Marinescu, director Divizia Hepatita B, Bristol-Myers Squibb România, care a vorbit despre Ziua Mondială a Hepatitei – în lume şi în România. Urmărit cu viu interes de asistenţă şi aplaudat îndelung, dl prof. dr. Adrian Streinu-Cercel,de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“, a susţinut, în stilul său doct dar simplu, alegoric dar clar, tema: Hepatita B, o ameninţare globală. În aceeaşi notă de prezentare procesată a informaţiei medicale, dlprof. dr. Mircea Diculescu, directorul Centrului de Gastroenterologie şi Hepatologie de la Institutul Clinic Fundeni, a conferenţiat despre Ficatul: organ unic. Duşmanul dinăuntru: hepatita B. Angajamentul Bristol-Myers Squibb în lupta împotriva hepatitei B a fost prezentat de dl dr. Călin Gălăşeanu, iar din partea pacienţilor a vorbit dl Cezar Irimia (Coaliţia „Organizaţiile Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România“) şi dna Marinela Debu (Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice).
 
În aceeaşi zi, la cafeneaua „Brown Sugar“, a fost lansat volumul Totul despre hepatite şi virusurile hepatitice, semnat de dl prof. dr. Adrian Streinu-Cercel. În faţa unei asistenţe de elită, dsa a caracterizat în mod inspirat cartea ca fiind o traducere din română în română, subliniind prin aceasta caracterul explicit al publicaţiei, accesibilă atât specialiştilor, cât şi cititorilor interesaţi de medicină.
ETICHETEbeataedolore

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe