Newsflash
Știri

Unitatea ATI de la Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean Galați, dotată prin PNRR

de Florentina Ionescu - feb. 28 2023
Unitatea ATI de la Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean Galați, dotată prin PNRR

Fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență vor fi folosite pentru dotarea unităţii ATI de la Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean Galați.

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi va depune spre finanţare, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), un proiect de dotare cu aparatură medicală a unităţii de terapie intensivă din cadrul secţiei de neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, scrie AGERPRES

bebelusi rata fertilitate ue statistici eurostat

În afară de aparatura medicală, vor fi achiziţionate şi kituri medicale pentru screeningul unor afecţiuni medicale întâlnite la nou-născuţi, potrivit Biroului de presă al CJ Galați. Valoarea proiectului este de 4.079.397 de lei.

„Vom achiziţiona aparate de ventilaţie mecanică, incubatoare, monitoare funcţii vitale, pompe de perfuzie şi injectomate. Toate pentru dotarea unităţii de terapie intensivă din cadrul secţiei de neonatologie. De asemenea, vom achiziţiona, în premieră pentru secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean, două kituri medicale pentru prevenţia retinopatiei la bebeluşii născuţi prematur şi pentru screeningul malformaţiilor congenitale cardiace la nou-născuţi”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Secţia de neonatologie are 55 de paturi, din care 10 pentru terapie intensivă neonatală, şi este dotată cu 31 de incubatoare.

În 2022, 372 de nou-născuţi au fost internaţi în cadrul unităţii de terapie intensivă neonatală menționate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe