Newsflash
ACTUALITATE Știri

Îmbunătățirea capacității de tratament a nou-născuților la Spitalul „Pius Brînzeu” din Timișoara

de Florentina Ionescu - iul. 10 2024
Îmbunătățirea capacității de tratament a nou-născuților la Spitalul „Pius Brînzeu” din Timișoara

Un proiect pentru îmbunătățirea capacității de tratament și screening a pacientului critic neonatal se desfășoară până în noiembrie 2024 la SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara.

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara a anunțat semnarea contractului de finanțare nr. 1156/30/NN/27.12.2023 pentru proiectul cu titlul „Îmbunătățirea capacității de tratament și screening a pacientului critic neonatal la SCJUPB Timișoara”. 

Acest proiect se desfășoară în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 12 – Sănătate, Investiția 2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.3 – Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți. 

Obiectivul proiectului constă în îmbunătățirea capacității de tratament a pacienților critici nou-născuți la SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara prin completarea dotării pentru 5 paturi ATI din cele 10 existente la nivelul noii Clinici Bega și pentru derularea activităților de screening a pacientului critic neonatal, parte din asigurarea unor servicii medicale complexe si de calitate pentru prevenție, diagnostic si monitorizare continuă a stării de sănătate a populației din Regiunea Vest, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Obiectivele specifice ale proiectului menționat sunt:

1. Creșterea complexității serviciilor medicale pentru pacienții critici nou-născuți prin dotarea completă a 5 paturi ATI astfel încât să corespundă cerințelor specifice din politicile publice de sănătate.

2. Dotarea cu echipamente medicale de ultima generație  a 5 paturi ATI din cadrul maternității Bega, parte integrantă din SCJU Timișoara. 

3. Creșterea accesului egal si echitabil la servicii de screening pentru nou-născuți pentru malformațiile congenitale cardiace prin dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație.

4. Creșterea gradului de integrare intre diferitele forme de asistență medicală atât la nivelul SCJU Timișoara, cat si la nivelul regiunii Vest: degrevarea presiunii din unitățile medicale de urgenta din Municipiul Timiș, reducerea numărului de spitalizări continue in Regiunea Vest prin promovarea si asigurarea de servicii de prevenție, diagnostic/screeening si monitorizare care conduc la îmbunătățirea stării de sănătate a populației nou-născute si la reducerea cheltuielilor sistemice cu îngrijirea medicală.

5. Crearea infrastructurii necesare pentru participarea la activitățile de screening neonatal cu impact negativ asupra eficacității sistemului de sănătate din Romania prin rate ridicate ale mortalității evitabile si din cauze tratabile.

6. Asigurarea unui management eficient al proiectului prin intermediul UIP și al asistenței externe conform resurselor asumate prin cererea de finanțare. 

7. Asigurarea vizibilității proiectului, respectiv campanie de informare si conștientizare a populației privind accesul la serviciile complexe dedicate nou-născuților și de prevenție/diagnostic/screening neonatal și a finanțării nerambursabile in conformitate cu MIV pentru PNRR.

Valoarea totală a proiectului este de 4.395.227,10 lei fără TVA. Data începerii și finalizării proiectului: octombrie 2023 – noiembrie 2024, au transmis reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe