Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Studiu: Vaccinul AstraZeneca protejează 100% împotriva formelor grave de COVID

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 16 februarie 2021, ora 11:10

Ministerul Sănătăţii precizează, citând datele unor noi studii, că 100% din persoanele care au primit vaccinul Oxford-AstraZeneca au fost protejate de forme grave de boală, spitalizare şi decese cauzate de COVID-19.

Cea mai recentă analiză a studiilor clinice din Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud arată că 100% din persoanele care au primit vaccinul Oxford- AstraZeneca au fost protejate de forme grave de boală, spitalizare și decese cauzate de COVID-19, transmite Ministerul Sănătății.

vaccin AstraZeneca

În studiile clinice care au evaluat vaccinul AstraZeneca, nici măcar o persoană din cele vaccinate nu a dezvoltat o formă gravă de COVID-19 sau care să necesite spitalizare.

„Vaccinul AstraZeneca reduce numărul îmbolnăvirilor grave cu COVID-19”, a declarat dr. Alejandro Cravioto, președintele grupului SAGE al Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit sursei citate.

Etichete: astrazeneca studii clinice vaccinul astrazeneca spitalizare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.