Newsflash
Știri

Studiu: Vaccinul AstraZeneca protejează 100% împotriva formelor grave de COVID

de Dorina Novac - feb. 16 2021
Studiu: Vaccinul AstraZeneca protejează 100% împotriva formelor grave de COVID

Ministerul Sănătăţii precizează, citând datele unor noi studii, că 100% din persoanele care au primit vaccinul Oxford-AstraZeneca au fost protejate de forme grave de boală, spitalizare şi decese cauzate de COVID-19.

Cea mai recentă analiză a studiilor clinice din Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud arată că 100% din persoanele care au primit vaccinul Oxford-AstraZeneca au fost protejate de forme grave de boală, spitalizare și decese cauzate de COVID-19, transmite Ministerul Sănătății.

vaccin AstraZeneca

În studiile clinice care au evaluat vaccinul AstraZeneca, nici măcar o persoană din cele vaccinate nu a dezvoltat o formă gravă de COVID-19 sau care să necesite spitalizare.

„Vaccinul AstraZeneca reduce numărul îmbolnăvirilor grave cu COVID-19”, a declarat dr. Alejandro Cravioto, președintele grupului SAGE al Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit sursei citate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe