Registrul Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice a anunțat săptămâna trecută trecerea în neființă a profesorului doctor Dan Coliță.
Registru Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice (RNDVCSH) regretă profund trecerea în neființă a distinsului profesor doctor Dan Coliță (foto mai jos), personalitate marcantă a hematologiei românești.
Acesta a avut o contribuție definitorie în dezvoltarea activității de transplant de celule stem hematopoietice din România și a fost creator de școală medicală în acest domeniu, se arată în mesajul postat pe o rețea socială.
„Prof. dr. Dan Coliţă a fost membru al Academiei de Științe Medicale, șeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din cadrul Institutului Fundeni, de altfel cea mai veche și cea mai mare unitate medicală cu acest profil din România. Prof. dr. Dan Coliță a fost membru fondator al Compartimentului de Transplant Medular, unitate ale cărei baze au fost puse în anul 2000. Profesorul Coliță a fost cel care a coordonat echipa de medici ce a realizat primul transplant de măduvă efectuat în București, la Clinica de Hematologie a Spitalului Clinic Fundeni. Prof. dr. Dan Colita a fost președintele Consiliului Științific al Registrului Național al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice de la înființarea acestuia in 2011, a fost mentorul întregii echipe și a pus bazele principiilor științifice după care funcționăm și astăzi. Prof. Dr. Dan Coliță a susținut dezvoltarea activității de transplant de la donatori voluntari neînrudiți. Domnul Profesor nu a fost doar mentorul nostru, a fost promotor al valorilor științifice si totodata exemplu de modestie, reper de moralitate si onestitate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, au transmis reprezentanții RNDVCSH.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe