Newsflash
Știri

Românii imunizați cu Johnson&Johnson vor afla cu ce vaccin fac boosterul

de Dorina Novac - oct. 26 2021
Românii imunizați cu Johnson&Johnson vor afla cu ce vaccin fac boosterul

Persoanele care au făcut prima doză cu Johnson & Johnson vor afla săptămâna aceasta cu ce vaccin își fac boosterul, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

Președintele CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a precizat într-o conferință de presă că persoanele eligibile ar putea primi doza de booster de la Johnson&Johnson în prima parte a lunii noiembrie.

boosterul

„În această săptămână, vom decide care va fi atitudinea de urmat la persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la compania Johnson&Johnson în monodoză, pentru că începând cu prima parte a lunii noiembrie sunt deja primele persoane eligibile care ar putea să primească o doză de rapel, o doză booster, având în vedere că vaccinarea cu Johnson în România a început undeva pe data de 4 mai, la începutul lunii. Probabil că, de primă intenție, vom recomanda tot un vaccin pe bază de ARN mesager, fie de la compania BioNTech-Pfizer, fie de la compania Moderna, însă nu este exclus să rămânem și pe recomandarea de a face un vaccin cu aceeași tehnologie, adică cu Johnson&Johnson, având în vedere că datele de imunogenitate și de siguranță sunt foarte bune. Cel mai târziu, vineri, vom anunța care este recomandarea în acest sens”, a subliniat Valeriu Gheorghiță.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe