Newsflash
Internaționale

Varianta Omicron reprezintă 40% din totalul infectărilor din Londra

de Dorina Novac - dec. 13 2021
Varianta Omicron reprezintă 40% din totalul infectărilor din Londra

Autorităţile din Marea Britanie au anunţat că varianta Omicron se răspândeşte cu o rată fenomenală şi a ajuns să reprezinte 40% din totalul infectărilor din Londra.

Astfel, autoritățile i-au îndemnat pe locuitorii ţării să se vaccineze cât mai repede cu doze de supra-rapel (booster), întrucât persoanele vaccinate cu doar două doze sunt vulnerabile în faţa acestei noi variante virale, scrie Agerpres.

omicron

După ce primele cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost detectate pe 27 noiembrie în Marea Britanie, prim-ministrul Boris Johnson a impus restricţii mai dure şi a declarat duminică, într-o alocuţiune televizată, că un „val mareic” de infectări cu varianta Omicron este pe cale să se abată asupra întregii ţări.

Potrivit specialiştilor britanici, dacă nu vor fi adoptate măsuri rapide, aproximativ 1 milion de persoane vor fi infectate până la sfârşitul lunii decembrie cu varianta Omicron, despre care oamenii de ştiinţă susţin că este capabilă să infecteze persoanele vaccinate cu două doze.

„Ceea ce ştim despre Omicron este că... se răspândeşte cu o rată fenomenală, o rată pe care nu am mai văzut-o niciodată până acum şi care dublează la fiecare două-trei zile numărul infectărilor. Acest lucru înseamnă că ne vom confrunta cu un val mareic de infectări, ne aflăm încă o dată într-o cursă între vaccinare şi răspândirea virusului”, a declarat secretarul de stat pentru Sănătate din Marea Britanie, Sajid Javid, pentru Sky News.

Boris Johnson a declarat că britanicii ar trebui să se grăbească să se vaccineze cu doze „booster” pentru a proteja în acest fel „libertatea noastră şi modul nostru de viaţă”.

După ce noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată în China la sfârşitul anului 2019, prim-ministrul britanic a fost criticat pentru că s-a opus într-o primă fază ideii de a decreta un lockdown naţional.

„Chiar dacă un virus provoacă simptome uşoare, un mic procent de oameni dintr-o populaţie foarte mare poate în continuare să echivaleze cu un număr mare de spitalizări. Două doze nu sunt suficiente, dar trei doze asigură o protecţie excelentă împotriva infectării simptomatice”, a explicat Sajid Javid.

Potrivit sursei citate, Guvernul britanic doreşte să ofere doze „booster” pentru toţi rezidenţii adulţi până la Anul Nou, un obiectiv foarte ambiţios ţinând cont de vacanţele de sfârşit de an şi de faptul că vaccinarea unui milion de persoane pe zi ar reprezenta un număr aproape dublu în comparaţie cu media zilnică actuală, care este de 530.000 de persoane vaccinate pe zi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe