Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Reconstrucții mamare pentru două femei, mamă și fiică, în aceeași zi la SUUB

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 28 ianuarie 2020, ora 10:43

Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) a anunțat ieri că două femei au fost supuse intervențiilor de reconstrucție mamară în aceeași zi, pacientele fiind mamă și fiică.

Cele două paciente, având vârsta de 66 și, respectiv, 45 de ani au beneficiat de reconstrucții mamare realizate ambele în aceeași zi la SUUB. Fiind diagnosticate cu cancer mamar, cele două femei au avut intervenții chirurgicale de mastectomie în urmă cu 4, respectiv cu 2 ani. 

medic in operatie

Celor două paciente li s-a redat sânul pierdut, iar echipa chirurgicală care a efectuat intervențiile a fost coordonată de dr. Ina Petrescu, medic primar în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

„Reconstrucția s-a făcut printr-o operație complexă cu țesut propriu și implant. Operațiile au fost decontate prin programul național”, a declarat dr. Ina Petrescu.

In anul 2016 mama a fost diagnosticata cu cancer mamar si in acelasi an a suferit o mastectomie la o unitate medicala din Bucuresti. Doi ani mai tarziu, fiica dumneai afla teribila veste: ca are acelasi diagnostic ca mama sa. In acel an i-a fost indepartat chirurgical sanul afectat de cancer.

O comisie multidisciplinară (din care fac parte medici specializați în radiodiagnostic, oncologi, radioterapeuți, chirurgi generaliști și ginecologi, medici anesteziști, chirurgi plasticieni, etc.) a decis ca cele două paciente să fie operate și să beneficieze de implanturi mamare, iar intervenția a avut loc zilele trecute. 

suub paciente cancer mamar

În prezent, starea celor două femei este bună și evoluția lor este favorabilă, potrivit anunțului făcut pe pagina de Facebook a SUUB. Mama și fiica au rămas în monitorizare oncologică.

„Este un moment rar în cariera unui medic să opereze în aceeași zi mama și fiica, ambele care au învins cancerul. Le doresc amândurora multă sănătate”, a mai spus dr. Ina Petrescu.

Echipa medicală care a realizat cele două reconstrucții mamare a fost formata din: dr. Ina Petrescu, dr. Alina Mitcan, dr. Natalia Dumitrescu, dr. Marius Ristea și medic anestezist dr. Dan Stan. 

Sursa foto: unsplash.com, facebook.com/universitarurgenta

Etichete: reconstructie mamara cancer mamar cancer la san suub

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.