Newsflash
ACTUALITATE Știri

O femeie în vârstă de 103 ani a fost operată la Spitalul Universitar de Urgență București

de Florentina Ionescu - dec. 8 2023
O femeie în vârstă de 103 ani a fost operată la Spitalul Universitar de Urgență București

La Spitalul Universitar de Urgență București a avut loc zilele acestea intervenția chirurgicală a unei paciente care a împlinit 103 ani chiar în timp ce era internată.

Reprezentanții SUUB (Spitalul Universitar de Urgență București) au anunțat astăzi că o pacientă de 103 ani a fost operate în cadrul acestei unități sanitare. Doamna Adriana Nicolaescu (foto) a fost adusă cu ambulanța la Spitalul Universitar de Urgență București pe 29 noiembrie. A împlinit 103 ani în spital. După intervenția chirurgicală, pacienta este în stare bună și urmează a fi externată, se precizează pe pagina oficială de Facebook a SUUB. 

Intervenție dificilă din cauza vârstei

Adriana Nicolaescu din Craiova a fost adusă la Camera de gardă a SUUB cu o gangrenă de antepicior drept, având mai multe patologii asociate: arteriopatie obliterantă, diabet zaharat tip II, fibrilație și cu tratament anticoagulant. Femeia a fost pregătită 4 zile în vederea intervenției chirurgicale. 

„Am fost nevoiți să facem amputație în treimea medie a coapsei. A fost o intervenție dificilă ținând cont de vârsta pacientei. Echipa de anestezie a dat dovadă de profesionalism maxim, deoarece pregătirea pentru intervenția chirurgicală din punct de vedere anestezic pentru o pacientă de 103 ani pune alt gen de probleme față de un pacient tânăr, spre exemplu. I s-a făcut rahianestezie, fiindcă anestezia generală presupunea alte riscuri la 103 ani. Intervenția chirurgicală a decurs fără probleme”, a declarat dr. Alexandru Ilco, medic primar chirurg, cel care a coordonat echipa chirurgicală. 

Medic anestezist a fost dr. Adina Comănelea.

În prezent pacienta este internată, unde asistentele și infirmierele îi acordă îngrijirea specială de care are nevoie. 

„Doamna Adriana Nicolescu a fost învățătoare și are o familie frumoasă care o așteaptă acasă cu nerăbădare. Îi dorim multă sănătate!”, au mai transmis reprezentanții SUUB pe aceeași rețea socială. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe