Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Actrița Shannen Doherty este bucuroasă că tratamentul oncologic funcționează

de Florentina Ionescu - ian. 31 2024
Actrița Shannen Doherty este bucuroasă că tratamentul oncologic funcționează

Shannen Doherty, cunoscută pentru rolul tinerei Brenda, din serialul „Beverly Hills, 90210”, a făcut publice noi detalii despre tratamentul pentru cancer pe care îl urmează în prezent.

În 2020, Shannen Doherty a fost diagnosticată cu cancer de sân în stadiul patru. După trei ani de tratament, actrița le-a oferit fanilor săi noi informații despre starea ei de sănătate și despre lupta cu cancerul de sân. 

Într-un nou episod al podcastului ei „Let's Be Clear”, actrița a dezvăluit că vede o îmbunătățire datorită faptului că a continuat tratamentul împotriva cancerului, scrie www.instyle.com. A discutat despre situație cu medicul ei oncolog, dr. Amin Mirhadi, șia explicat că nu își compară diagnosticul și nici planul de tratament cu ale altor paciente. Totodată, ea crede că se vede o îmbunătățire după ședințele de tratament oncologic, mai ales că boala metastazase. 

Potrivit sursei citate, Shannen Doherty a fost diagnosticată prima dată cu cancer mamar în 2015. Boala a revenit în 2020, iar atunci actrița a dezvăluit că boala ajunsese în stadiul patru. Toamna trecută, ea a dezvăluit că boala s-a extins la creier și la oase, având deci metastaze cerebrale și metastaze osoase. Așa că a fost supusă unei intervenții chirurgicale în 2023, când i s-a extirpat o tumoră de la creier. 

„Nu am de gând să spun ce [tratament] este, mă aflu pe o nouă infuzie împotriva cancerului și după patru tratamente, nu am observat cu adevărat vreo diferență, iar toată lumea voia ca eu să schimb tratamentul. Așa că eu le-am spus că avem de gând să continuăm cu schema aceasta și să vedem”, a declarat actrița. 

Și într-adevăr, după al șaselea sau al șaptelea tratament, s-a văzut că acesta funcționează, că a depășit bariera hematoencefalică. „Dacă consider asta un miracol? Da. Pentru mine, asta se întâmplă să fie un miracol acum. Că am dat cu zarul și am spus «Hai să continuăm».” 

Shannen Doherty a adăugat că ea și echipa ei de medici au decis că ar fi mai înțelept să rămână la planul ei de tratament și să nu încerce o schemă nouă. 

„Iar faptul că a reușit să străpungă bariera hematoencefalică este de fapt un miracol al acelui medicament, un miracol ce arată că poate Dumnezeu a intervenit. (...) Uneori, căutăm miracolele în locurile greșite, iar acestea sunt chiar în fața noastră”, a mărturisit starul. 

Ea a mai explicat că este în continuare optimistă și a punctat că doar pentru că nu a optat pentru un tratament mai nou, asta înseamnă că tratamentul nu ar fi funcționat pentru alte persoane, întrucât cancerul este diferit în funcție de pacient. 


Notă autor:

Sursa foto: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Shannen.jpg26.jpg

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe