Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rafila explică noile reguli în școli, pentru cursuri cu prezență fizică

Viața Medicală
L. Budin vineri, 14 ianuarie 2022, ora 16:10

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat motivele care au stat la baza noilor reguli privind desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică, în unităţile de învăţământ.

Școlile dintr-un judeţ vor trece în sistem online în momentul în care 75% din paturile destinate pacienţilor COVID sunt ocupate, a spus ministrul, citat de Agerpres. Ministrul Sănătății a precizat că limita de 75% a fost propusă de specialiştii din sănătate publică şi asistenţă medicală.

profesor-scoala

Totodată, activitatea cu prezenţă fizică va fi suspendată în fiecare clasă din şcoală sau în fiecare grupă din grădiniţă în care vor apărea 3 cazuri de infectare în 7 zile consecutiv. Se va păstra regula intrării în online a întregii şcoli atunci când cel puţin jumătate din clase au activitatea fizică suspendată.

De ce trei cazuri într-o clasă? Pentru că aceasta este definiţia focarului epidemiologic pentru orice boală transmisibilă - şi pentru pojar, rujeolă, şi pentru oreion, sau parotidită epidemică - şi bineînţeles şi pentru această boală folosim un etalon care este cunoscut de toţi epidemiologii. De ce şapte zile? Pentru că aceasta o considerăm o perioadă de incubaţie”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, noile măsuri sunt menite să asigure „sustenabilitatea procesului de învăţământ”, dar şi un echilibru în capacitatea de acordare a asistenţei medicale.

Rafila a subliniat că proporţia cazurilor grave şi a deceselor este „mult mai mică” în rândul persoanelor imunizate. El a încurajat vaccinarea copiilor, dar a exclus ipoteza unei obligativităţi.

Etichete: alexandru rafila motive noi reguli in scoli cursuri cu prezenta fizica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.