Newsflash
ACTUALITATE Știri

Workshop dedicat acoperirii vaccinale pentru refugiații ucraineni

de Florentina Ionescu - iul. 3 2023
Workshop dedicat acoperirii vaccinale pentru refugiații ucraineni

Biroul OMS pentru România a organizat săptămâna trecută un workshop pe tema modalităților de consolidare a acoperirii vaccinale pentru refugiații ucraineni.

Săptămâna trecută reprezentanții Biroului OMS pentru România (World Health Organization Office for Romania) au avut privilegiul de a organiza și de a participa la workshopul „Modalități de consolidare a acoperirii vaccinale pentru refugiații ucraineni”. Acesta a fost dedicat medicilor de familie din România, se arată pe pagina de Facebook a biroului. 

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociatia Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) și sub patronajul Ministerului Sănătății. Inițiativa a fost organizată cu sprijinul oferit de Senatul României, Colegiul Medicilor din România și de Ordinul Asistentilor Medicali din Romania. 

Printre cei prezenți s-au numărat dr. Caroline Clarinval, reprezentant OMS; prof. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății; prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei de Sănătate din Senatul României; (cei trei în foto de mai sus) prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România; și dr. Valeria Herdea, președintele AREPMF. 

„Cu o sală plină de experți români și internaționali, dar și profesioniști din domeniul sănătății, evenimentul a facilitat discuții extraordinare, care ne aduc mai aproape de abordarea principalelor bariere în calea acoperirii vaccinale a refugiaților și de protejarea progreselor de sănătate publică realizate în ultimii 75 de ani de OMS, reiterând importanța imunizării”, au precizat reprezentanții Biroului OMS din România.

Mai multe imagini de la acest workshop: 

 


Notă autor:

Credit foto: Mihai von Eremia, WHO Romania

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe