Newsflash
Știri

Rafila, după deschiderea școlilor: e posibil un sezon gripal „mai serios”

de L. Budin - sept. 12 2022
Rafila, după deschiderea școlilor: e posibil un sezon gripal „mai serios”

Ministrul Sănătăţii a declarat la Timişoara că, în contextul începerii cursurilor şcolare se menţin măsurile anti-COVID luate la începutul anului, dar că este posibil un sezon gripal „mai serios”.

Ministrul a adăugat că nu va fi schimbată în niciun fel „abordarea care a reuşit să menţină şcolile deschise”, informează Agerpres.

ministrul_alexandru_rafila

La începutul acestui an am elaborat un set de recomandări pe care le-am transmis Ministerului Educaţiei, a fost distribuit Inspectoratelor Şcolare, directorilor de unităţi de învăţământ. (...) Aceste măsuri sunt universale, previn şi infecţia cu coronavirus, previn şi gripa, pentru că e posibil să avem un sezon gripal mai serios în acest an, după o pauză de doi-trei ani”, a afirmat Alexandru Rafila.

Ministrul a subliniat că şcolile au rămas deschise în valurile cinci şi şase pandemice pentru că abordarea nu a fost legată de numărul de cazuri, ci de capacitatea sistemului medical de a primi persoane infectate.

Am dezvoltat în paralel serviciile ambulatorii. Acum avem experienţă, e bine să continuăm cu acest model de bună practică ce şi-a dovedit experienţa, a ţinut şcolile deschise, economia deschisă şi viaţa socială deschisă”, a spus Alexandru Rafila.

SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara: s-au operaționalizat serviciile digitale integrate ATI

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe