Newsflash
Știri

SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara: s-au operaționalizat serviciile digitale integrate ATI

de L. Budin - sept. 12 2022
SCJU „Pius Brînzeu” Timișoara: s-au operaționalizat serviciile digitale integrate ATI

Ministrul Sănătății a fost prezent, pe data de 9 septembrie, la operaționalizarea serviciilor digitale integrate pentru pacienții critici din SCJU „Pius Brînzeu” din Timișoara.

Proiectul pentru sistemul de digitalizare a Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă, realizat în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu”, a durat 24 de luni și a avut un buget de 3 milioane de euro din bani europeni, nerambursabili, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

pius-branzeu-2
Sursă foto: Facebook Alexandru Rafila

 

Proiectul a conectat digital structurile de anestezie și terapie intensivă din cele trei pavilioane ale spitalului. Programul are funcții care cresc siguranța și calitatea îngrijirii pacienților, iar inițiativa oferă instrumente pentru protecția datelor medicale și de asigurare a securității informatice în domeniul intraspitalicesc.

În cadrul vizitei de la Timișoara, ministrul a declarat că digitalizarea secțiilor de anestezie terapie intensivă este un pas important pentru acordarea de servicii medicale care cresc siguranța actului medical și a pacienților. Este un model de bună practică ce poate fi extins la nivel național.

În perioada următoare, Ministerul Sănătății va pune la dispoziție instrumente de finanțare prin PNRR și din alte resurse financiare, pentru digitalizarea cât mai multor secții ATI la nivel național.

Un alt subiect abordat de ministrul Rafila în cadrul vizitei a fost cel legat de proiectul Institutului Regional de Oncologie din Timișoara:

Așa cum Bucureștiul, Iașul și Clujul au asemenea institute, și Timișoara este îndreptățită să aibă un institut de oncologie. Sper să putem demara Planul național de combatere a cancerului, unde există recomandarea dezvoltării unor astfel de centre de excelență, care să ofere serviciile necesare pacienților neoplazici. Este important ca acestea să fie în centrele universitare, unde există resursele umane înalt calificate în acest domeniu. Impactul cancerului la nivelul global este extrem de mare, este o patologie care din fericire începe să devină tratabilă și vindecabilă, cu revenirea la o viață normală”, a mai spus Alexandru Rafila, citat în comunicat.

Un medic român a lansat abonamente stomatologice „all inclusive”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe