Newsflash
Știri

Rafila: România nu va achiziționa în cantitate mare vaccinuri anti-COVID

de L. Budin - oct. 23 2023
Rafila: România nu va achiziționa în cantitate mare vaccinuri anti-COVID

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că România nu va achiziţiona „în cantitate extrem de mare” vaccinuri pentru care nu există interes la nivelul populaţiei.

În cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Victoria, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a precizat că, teoretic, doar de la Pfizer ar mai trebui luate 27 de milioane de doze de vaccin anti-COVID.

Contractele care se află încă în vigoare instituie obligaţii pentru România, inclusiv obligaţii de plată, a subliniat ministrul Sănătății, citat de Agerpres

Negociem cu Comisia Europeană, care a reprezentat România, dar faptul că guvernele anterioare şi-au asumat aceste contracte prin memoradumuri semnate de fostul prim-ministru, domnul Cîţu instituie aceste obligaţii pentru ţara noastră şi încercăm să găsim cea mai bună soluţie încât să ajungem la o înţelegere amiabilă care să protejeze resursele publice. Nu am un răspuns minune la chestiunea asta, însă am un răspuns asumat, că în niciun caz nu vom achiziţiona vaccinurile care sunt în cantitate extrem de mare şi pentru care nu există în momentul de faţă, şi probabil că nici în viitor, interes la nivelul populaţiei. Discutăm de cantităţi foarte mari de vaccinuri, doar de la Pfizer ar trebui să mai luăm teoretic vreo 27 sau 28 de milioane de doze de vaccin”, a spus ministrul.

Alexandru Rafila a mai precizat că, după venirea sa la Ministerul Sănătăţii, au fost vândute 7,5 milioane de doze de vaccin în valoare de circa 150 de milioane de euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe