Newsflash
Știri

Alexandru Rafila: trebuie să crească capacitatea de testare antidrog

de L. Budin - sept. 1 2023
Alexandru Rafila: trebuie să crească capacitatea de testare antidrog

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că trebuie crescută capacitatea de testare antidrog atât la nivelul Ministerului Sănătăţii, cât şi al Ministerului Afacerilor Interne.

În privința oportunității efectuării testelor antidrog în şcoli, ministrul susține că educaţia pentru sănătate poate să genereze comportamente de bună calitate, informează Agerpres.

Cred că ceea ce trebuie să facem, din punctul meu de vedere, al Ministerului Sănătăţii, este să creştem capacitatea de testare pentru droguri. Ea există în unele centre şi institute de medicină legală şi ele sunt la dispoziţia, de asemenea, a colegilor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, pe baza unui ordin comun pe care l-am semnat eu, anul trecut. Dar capacitatea de testare trebuie crescută atât la nivelul Ministerului Sănătăţii, cu siguranţă, şi la nivelul Ministerului de Interne”, a spus ministrul.

El a menţionat că a avut o discuţie informală cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, pe tema educaţiei pentru sănătate şi a rolului ei în evitarea consumului de droguri.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a vorbit pe 28 august despre importanţa unor măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli. Potrivit acestuia, vor fi constituite grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ formate din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţiilor de părinţi şi elevi. De asemenea, este analizată posibilitatea testării antidrog a elevilor de către personalul medical calificat care deserveşte unitatea de învăţământ, în situaţia în care elevul manifestă vizibil un comportament dezadaptativ caracteristic consumului de droguri. 


Notă autor:

Sursă foto: Wikimedia Commons

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe