Newsflash
Știri

Impozitarea concediilor medicale: vor fi măsuri reparatorii pentru pacienții cronici

de L. Budin - feb. 14 2024
Impozitarea concediilor medicale: vor fi măsuri reparatorii pentru pacienții cronici

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că propunerea impozitării concediilor medicale a venit de la Ministerul de Finanţe, dar că pentru pacienţii cu boli cronice sau oncologici va exista o măsură reparatorie.

Ministrul Sănătăţii a fost prezent la Slobozia, la Spitalul Judeţean, unde au fost finalizate lucrările de modernizare şi extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe.

Cu siguranţă, pentru pacienţii cu boli cronice sau oncologici, eu am avut o poziţie în acest sens, va exista o măsură reparatorie”, a precizat Alexadru Rafila, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii consideră că impozitarea concediilor medicale nu reprezintă o supraimpozitare.

Când lucraţi, primiţi un salariu, venitul este impozitat cu 10%. În cazul concediilor medicale, venitul nu este impozitat. (...) A existat o ordonanţă de urgenţă, iniţiată de Ministerul de Finanţe care a introdus şi veniturile din concediile medicale în această grilă de impozitare (...) Dacă spui că este supraimpozitare se înţelege că e un impozit suplimentar. Nu este vorba de niciun impozit suplimentar, ca să lămurim lucrurile de la început!”, a mai spus ministrul Sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe