Newsflash
Știri

Programe de educație în domeniul sănătății care pot fi accesate în 2020

de Florentina Ionescu - ian. 24 2020
Programe de educație în domeniul sănătății care pot fi accesate în 2020

2020 aduce și mai multe oportunități pentru tinerii care vor să inoveze sau să aibă un startup în domeniul medical.

Ideile tinerilor și nu numai ale lor pot să atragă fonduri, investitori sau pot să fie pur și simplu lansate pe piață, prin programe precum cele marca EIT Health.

În 2019, programele de educație ale EIT Health (o organizație non-profit din domeniul inovării în sănătate) au înregistrat un număr record de participanți: 1500 de talente și peste 50 de startup-uri din Europa Centrală, de Est și de Sud.

Printre startup-urile care au obținut recunoaștere printre investitorii europeni s-a aflat și Sistemul de diagnosticare și monitorizare a cancerului pulmonar, dezvoltat la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, un sistem care s-a aflat printre finaliștii competițiilor pan-europene ale EIT Health. Acum, ONG-ul anunță că anul acesta doritorii pot aplica la noi programe de educație în domeniul sănătății.

Oportunitățile de anul acesta sunt diverse

Câteva exemple de programe și oportunități interesante care au fost anunțate pentru 2020 și la care se pot înscrie cei care doresc să inoveze – studenți, doctoranzi, cercetători, profesioniști – și echipele care vor să facă performanță în domeniul medical – startup-uri, spin-off-uri, întreprinderi mici și mijlocii – sunt:

StarShip

În timpul programului part-time de nouă luni, participanții învață să aplice o abordare dovedită și bazată pe acțiune pentru a găsi soluții la provocări reale, înțelegând așteptările utilizatorilor și identificând nevoile nerezolvate în materie de sănătate.

Pe parcursul programului, echipele sunt formate și îndrumate de către profesorii StarShip și mentorii din industrie. Participanții selectați beneficiază de taxa de studiu și burse de călătorie. Cei interesați pot aplica aici. Termenul limită de înscriere: 31 ianuarie 2020.

oportunitati programe educatie domeniul medical

Wild Card

Programul Wild Card 2020 primește acum înscrieri pentru echipe și persoane fizice, invitând cei mai promițători inovatori europeni din sănătate să prezinte propuneri deosebite în domeniile Sănătății femeilor și Terapiei digitale. Cu patru startup-uri deja lansate, programul încearcă să sprijine cele mai promițătoare echipe și să transforme ideile lor în afaceri.

Fiind un program cuprinzător din peisajul european al inovației în domeniul sănătății, el va crea mai întâi și apoi va investi până la 2 milioane de euro în două proiecte care forțează limitele în zona de inovație in sănătate. Se poate aplica aici. Termenul limită de înscriere: 9 februarie 2020.

Citește și: Experiență valoroasă de învățare pentru tinerii români, prin inițiativa DiscoverEU

EIT Jumpstarter

Este un program de pre-accelerare pentru inovatori din industria medicală și este dedicat în special inovatorilor care doresc să-și construiască o afacere într-un mediu inter-industrial unic. Participanții sunt instruiți să pregătească o prezentare, un plan de afaceri dupa modelul „Business model canvas” și o strategie de acces in piață.

Cei mai buni vor avea ocazia să le prezinte în fața juriului și să câștige premii în bani. Echipele selectate primesc sprijin financiar. Programul nu caută talente doar în industria medicală, ci și în sectorul alimentar, materii prime, energie, producție și mobilitate urbană. Persoanele interesate pot aplica aici. Termenul limită de înscriere: 15 martie 2020.

InnoStars Awards

Este una dintre cele mai bune oportunități pentru startup-uri sau spin-off-uri cu prototipuri sau produse minim viabile, dar care nu sunt încă prezente pe piață. Ediția de anul acesta va căuta talente venite din țări cu niveluri inovatoare moderate.

Cele mai bune echipe primesc 25.000 de euro finanțare „smart” mentorat individual, timp de patru luni, și oportunitatea de a participa la două bootcamp-uri în Europa. Pentru informații suplimentare, persoana de contact este: tamas.bekasi@eithealth.eu. Termenul limită de înscriere: 27 martie 2020.

Start-ups Meet Pharma

Ediția din 2020 va căuta echipe ambițioase care doresc să abordeze provocări globale reale din domeniul farmaceutic. Acest program se concentrează pe conectarea startup-urilor care dezvoltă soluții inovatoare pentru îngrijirea oferită în bolile cronice, alături de parteneri cheie din domeniul farmaceutic din Europa.

Programul este dedicat echipelor cu produse funcționale sau prototipuri care sunt gata pentru piață și sunt interesate să dezvolte o soluție „mai presus de pastile”, cu sprijinul jucătorilor farmaceutici la nivel global. Pentru informații suplimentare, persoana de contact este: tamas.bekasi@eithealth.eu. Termenul limită de înscriere: 29 martie 2020.


Notă autor:

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe