Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Experiență valoroasă de învățare pentru tinerii români, prin inițiativa DiscoverEU

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 15 ianuarie 2020, ora 16:15

Peste 800 de tineri români în vârstă de 18 ani vor primi un permis de călătorie în cadrul unei runde noi a inițiativei DiscoverEU, lansată de Comisia Europeană în 2018.

Participanții descriu inițiativa ca pe o experiență valoroasă de învățare, care contribuie la implicarea civică, la dezvoltarea personală și la dobândirea diverselor cunoștințe. Călătoriile în Europa îi stimulează pe tinerii care se înscriu în acest program, contribuind la dezvoltarea unor competențe esențiale, cum ar fi cunoașterea unor limbi străine și adaptarea la aspecte interculturale. 

tineri initiativa UE

Aleși pe baza unor criterii de selecție prestabilite și a unor cote specifice per stat membru, tinerii (români și nu numai) pot călători în perioada 1 aprilie și 31 octombrie 2020 pe o perioadă de până la 30 de zile. Astfel, începând cu luna aprilie, 20.000 de tineri vor întreprinde o călătorie memorabilă, pentru a descoperi Uniunea Europeană, spune Margaritis Schinas, responsabilul cu promovarea modului de viață european (Promoting our European Way of Life). Faptul că tinerii vor împărtăși această călătorie cu colegi și persoane din alte țări va face experiența să fie cu atât mai plăcută, mai spune el.

În viziunea Mariyei Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret „să călătorești prin Europa și să întâlnești tineri din alte țări îți îmbunătățește nivelul de înțelegere interculturală și cunoștințele de limbi străine și îți stimulează încrederea în sine.

Ea mai spune că, alături de activitățile de solidaritate și de voluntariat, DiscoverEU este o inițiativă inestimabilă pentru ca tinerii să învețe lucruri noi, călătorind prin țări ale Uniunii Europene.

Detalii despre călătoriile pe continent

Candidații acceptați vor fi contactați și vor putea demara organizarea călătoriilor în UE. Ca regulă generală, tinerii vor călători cu trenul; totuși, pentru a asigura un acces incluziv pe întreg continentul, mijloacele alternative de transport (autobuzele, feriboturile sau, în mod excepțional, avioanele) sunt și ele permise.

În baza permisului de călătorie, participanții primesc în plus sprijin și îndrumări, de exemplu, despre modalitatea de a călători în mod sustenabil. Tinerii sunt invitați și să devină ambasadori ai DiscoverEU și să relateze apoi experiențele lor. Ei sunt încurajați să îi contacteze pe ceilalți participanți prin intermediul platformelor de comunicare socială și să împărtășească experiențele de călătorie.

Mai multe informații despre următoarea rundă de înscrieri în inițiativa DiscoverEu sunt disponibile aici.

Sursa foto: Unsplash

Etichete: uniunea europeana eudcatie initiativa tineri tineri romani

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC