Newsflash
ACTUALITATE Știri

Salvați Copiii lansează campania „Vrem educație pentru sănătate în școli!”

de Magdalena Tănăsescu - mar. 15 2024
Salvați Copiii lansează campania „Vrem educație pentru sănătate în școli!”

Campania are ca obiectiv principal asigurarea accesului nelimitat al adolescenților de peste 14 ani la programe de educație pentru sănătate, fără a mai fi necesar acordul părinților.

În prezent, 20 de state din Uniunea Europeană au inclus în curriculum-ul școlar educația pentru sănătate, cu participare obligatorie, care include și componenta educației sexuale.

 

„Un exemplu în acest sens este Danemarca, țară care a introdus cel mai devreme în lume educația sexuală în școli (1930), și care acum înregistrează una dintre cele mai scăzute rate a nașterilor la adolescente între 15 și 19 ani. Este vorba de o rată de peste 8 ori mai mică decât cea a adolescentelor din România, la nivelul anului 2017. În acest context, lansăm campania «Vrem educație pentru sănătate în școli!», prin care dorim ca acordul părinților să nu mai fie necesar atunci când este vorba de informații legate de aceste aspecte”, se menționează într-un comunicat al Organizației Salvați Copiii.

 

La nivelul Uniunii Europene, aproape jumătate din nașterile la mame sub 15 ani (45%) se înregistrează în România. 

 

„Suntem convinși de importanța asigurării unui cadru legislativ care să faciliteze accesul neîngrădit la educație pentru sănătate, recunoscând capacitatea copiilor de a înțelege și a beneficia de informațiile primite, în spiritul protejării și promovării drepturilor lor fundamentale. Demersul nostru este esențial, în condițiile în care maternitatea la vârste fragede, uneori sub 15 ani, expune aceste tinere mame la riscul de abandon școlar, de a intra în cercul vicios al sărăciei, cu efect transgenerațional. Totodată, riscul de naștere prematură are consecințe și asupra sănătății nou-născutului”, a explicat Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Salvați Copiii România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe