Newsflash
Știri

Peste 4.200 de cazuri cu varianta Delta, confirmate în România

de Dorina Novac - nov. 9 2021
Peste 4.200 de cazuri cu varianta Delta, confirmate în România

Până la data de 7 noiembrie au fost raportate la INSP-CNSCBT un număr de 6.563 secvențieri ale SARS-CoV-2 și au fost confirmate 5.958 cazuri cu variante ale virusului care determină îngrijorare.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a precizat într-o informare privind cazurile de COVID-19 confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 că cele șapte laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt: Institutul Cantacuzino, Institutul Matei Balș, MedLife, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Institutul de Virusologie „Ștefan S. Nicolau”, CRGM al SCJU Craiova și „Pro Vitam” Sfântul Gheorghe.

varianta delta

Au fost confirmate 5.958 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), dintre care 1.722 cu varianta britanică (Alpha), 11 cazuri cu varianta sud-africană (Beta), 23 cu varianta braziliană (Gamma) și 4.202 cu varianta indiană (Delta).

Potrivit INSP, până la data de 7 noiembrie rata de confirmare cu VOC a fost de 91%.

„Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în S 21, la 70,5% în S 44”, transmite sursa citată.

De asemenea, până în S 35 inclusiv au fost înregistrate 75 de decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare:

  • Alpha - 27
  • Gamma - 3
  • Delta – 45

„Având în vedere faptul că în S 35 a fost declarată transmitere comunitară susținută la nivel național a variantei Delta, decesele cauzate de COVID-19 înregistrate începând cu S 36 se consideră a fi cauzate de această variantă, cu excepția situațiilor în care se detectează alte VOC (Beta, Gamma sau altele, emergente)”, precizează INSP.

Până la data de 7 noiembrie 2021 au fost confirmate 4202 cazuri cu varianta Delta.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe