Newsflash
Știri

Obiectiv: 10,4 milioane de persoane vaccinate până în septembrie

de Florentina Ionescu - ian. 13 2021
Obiectiv: 10,4 milioane de persoane vaccinate până în septembrie

Premierul României Florin Cîțu a susținut astăzi un briefing de presă la finalul ședinței de guvern. El a adus în discuție centrele de vaccinare și numărul de vaccinuri anti-COVID care vor fi aduse în țară.

Întrebat de jurnaliștii prezenți la briefing dacă Guvernul va acoperi de la bugetul de stat și cheltuieli pentru dotarea centrelor de vaccinare și din ce surse vor veni banii, premierul Florin Cîţu a subliniat că „Trebuie doar să punem la punct mecanismul prin care se face această plată”. Resurse există, a spus premierul. 

florin cîțu 6 ianuarie 2021

„Eu sper să fie cât mai repede făcute aceste centre de vaccinare. Ieri, m-am asigurat că vom mai lua încă 8 milioane de vaccinuri. În septembrie, obiectivul meu este de a avea 10,4 milioane de persoane vaccinate, ceea ce înseamnă aproape 70% din ceea ce ne-am dorit și să putem să scăpăm de pandemie. Pentru mine, vaccinarea este o prioritate, merge bine până acum (...). Partea de cheltuieli și cine suportă se va rezolva, se vor avea discuții cu municipiile”, a declarat astăzi Florin Cîțu. 

Un alt aspect vizat de întrebările jurnaliștilor a fost și dacă sunt sau nu suficiente cadre medicale pentru a putea face campania de vaccinare împotriva COVID-19, mai ales că se știe că vor fi din ce în ce mai multe centre. 

„Să știți că primesc și de la spitale private, și de la companii private, tot felul de oferte pentru a pune la dispoziție gratuit centre de vaccinare sau personal. Deci, nu este o problemă. (...) Vom face un efort bugetar, nu mi se pare deloc mare, pentru a lua cele 8 milioane de doze în plus, să ne asigurăm că în septembrie vom avea 10,4 milioane de oameni vaccinați”, a adăugat premierul.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe