Newsflash
Internaționale

O nouă speranţă pentru tratamentul TB-MDR

de Dr. Diana Andronache - apr. 2 2021
O nouă speranţă pentru tratamentul TB-MDR

Un nou regim terapeutic, administrat pe o perioadă de șase luni, pare a avea un profil de eficacitate superior, comparativ cu protocolul terapeutic actual.

plamaniTuberculoza multidrog-rezistentă (TB-MDR) presupune prezenţa mycobacteriilor rezistente la două dintre medicamentele de primă linie utilizate pentru tratarea TB: izoniazidă și rifampicină.

În acest context, tratamentul se efectuează pe o durată mai mare de timp, este mai greu de tolerat, din cauza reacţiilor adverse, și are costuri mult mai mari.

Organizaţia umanitară independentă internaţională Medici fără Frontiere (Médecins Sans Frontières), oferă însă o nouă speranţă, prin rezultatele promiţătoare ale studiului TB PRACTECAL.

Noul regim terapeutic, alcătuit din bedaquilină, pretomanid, linezolid și moxifloxacină, administrat pe o perioadă de șase luni, pare a avea un profil de eficacitate superior, comparativ cu protocolul terapeutic actual.

Astfel, se urmărește creșterea aderenţei la tratament și îmbunătăţirea prognosticului pe termen lung. Datele preliminare vor fi transmise către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a fi revizuite.



Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/948127

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe