Newsflash
Știri

Nu mai sunt paturi libere la ATI pentru pacienții cu COVID

de Dorina Novac - oct. 7 2021
Nu mai sunt paturi libere la ATI pentru pacienții cu COVID

Atât la nivel național, cât și în București nu mai sunt paturi libere ATI pentru pacienții cu COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale și confirmate cu SARS-COV-2

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că joi, 7 octombrie, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.484 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.

terapie intensiva

În București sunt avizate de DSP 317 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 139 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. În total, 1.556 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, transmite GCS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe