Newsflash
Știri

Noi tranșe de remdesivir și tocilizumab pentru spitalele care tratează pacienți COVID

de Dorina Novac - oct. 29 2021
Noi tranșe de remdesivir și tocilizumab pentru spitalele care tratează pacienți COVID

Au fost distribuite noi tranșe de remdesivir şi tocilizumab pentru spitalele care tratează pacienţi cu forme medii şi severe de COVID-19, a anunțat Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a repartizat, vineri, un număr de 780 flacoane de tocilizumabum de 400 mg la direcțiile de sănătate publică, în cadrul contractului subsecvent cu firma producătoare. 

Remdesivir

De asemenea, Direcției de Sănătate Publică București i-au mai fost repartizate, suplimentar, un număr 20 de flacoane de 80 mg.

„Repartiția a fost realizată la nivel județean, în funcție de pacienții raportați de spitale ca fiind confirmați cu COVID-19  și internați în ATI la data de 27.10.2021, de pacienții confirmați cu ventilație invazivă și noninvazivă, de pacienții confirmați cu COVID 19 care au nevoie de flux oxigen, precum și de stocul de tocilizumab existent la nivel de spital, în conformitate cu recomandările comisiei de boli infectioase”, infromează Ministerul Sănătății.

Medicamentele vor fi ridicate de către direcțiile de sănătate publică de la Unifarm, în vederea distribuției către spitale, în condițiile procedurilor existente.

Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei ("furtună de citokine").

Tot astăzi, Ministerul Sănătății va distribui și 3.944 de flacoane de remdesivir în 51 de spitale care tratează pacienți infectați cu SARS-CoV-2 pentru asisgurarea asistenței medicale necesare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe