Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ministerul Sănătăţii: Vaccinurile anti-COVID aprobate nu conțin substanțe toxice

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 12 martie 2021, ora 11:16

Niciunul dintre vaccinurile împotriva COVID-19 aprobate nu conține substanțe toxice, a precizat Ministerul Sănătății.

Componenta principală a vaccinurilor Pfizer-BioNTech și Moderna este reprezentantă de ARN mesager COVID-19, înglobat în particule lipidice (molecule de grăsime) foarte mici, informează Ministerul Sănătății (MS) într-o postare pe Facebook.

vaccin COVID

În cazul vaccinului AstraZeneca, acesta conține un adenovirus modificat prin tehnologia ADN recombinant, care nu are posibilitatea de a se replica.

„Pe lângă elementele principale, fiecare dintre cele trei vaccinuri conține excipienți. Excipienții sunt componente ale produsului medicamentos, altele decât substanța activă și materialul de ambalare”, transmite MS.

Conformitatea și calitatea excipienților care se găsesc în cele trei vaccinuri au fost verificate de către Agenția Europeană a Medicamentului în cursul procesului de autorizare pentru punerea pe piață.

Potrivit sursei citate, printre excipienții din compoziția vaccinurilor se numără: sucroza; colesterolul; clorura de sodiu; clorura de potasiu; acid acetic, apa pentru preparate injectabile etc.

Majoritatea excipienților utilizați sunt prezenți și în alte produse medicamentoase.

Etichete: vaccin impotriva COVID-19 AARN mesager Pfizer-BioNTech astrazeneca ADN recombinant

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.