Newsflash
Știri

Ministerul Sănătății: Persoanele vaccinate cu ambele doze nu transmit COVID-19

de Dorina Novac - apr. 5 2021
Ministerul Sănătății: Persoanele vaccinate cu ambele doze nu transmit COVID-19

Noi studii realizate de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA arată că persoanele vaccinate cu ambele doze nu trasmit COVID-19, informează Ministerul Sănătății.

Persoanele care au primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19 nu transmit aproape niciodată virusul, arată noi studii făcute în SUA.

COVID-19

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), la studiul CDC au participat aproape 4.000 de angajați sanitari din linia întâi care s-au testat săptămânal să vadă dacă sunt infectați cu SARS-CoV-2 între luna decembrie a anului trecut și luna martie a acestui an.

„Datele noastre de la CDC sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci și în datele din lumea reală”, a precizat Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, citat de MS.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe