Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

MApN va crește capacitatea de vaccinare în centrele proprii

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 19 martie 2021, ora 17:05

Ministerul Apărării Naţionale a anunțat că va creşte capacitatea de vaccinare în centrele proprii, astfel de la 5 aprilie vor fi vaccinate aproape 12.000 de persoane zilnic.

În urma măsurilor decise de conducerea ministerului pentru eficientizarea activităților și suplimentarea personalului medical, centrele de vaccinare ale MApN vor fi în măsură, începând cu 5 aprilie, să crească numărul maxim de persoane vaccinate zilnic la aproape 12.000 în total, informează instituția.

MApN

„Odată cu finalizarea vaccinării persoanelor din primele două etape prevăzute în strategia de vaccinare, centrele de vaccinare ale ministerului vor continua activitatea de vaccinare a populației generale și vor putea crește capacitatea totală de vaccinare până la aproape 14.000 de doze administrate zilnic, într-un volum de maximum 90 de persoane/zi/flux de vaccinare”, transmite MapN.

În ceea ce privește activitatea de vaccinare desfășurată în centrul organizat de Institutul Cantacuzino, reprezentanții MapN precizează că, începând cu data de luni, 22 martie, fluxul care funcționează în cadrul acestui centru va începe să preia zilnic minimum 20 de persoane din cadrul etapei a treia de vaccinare, din cele peste 3.000 câte s-au înscris până în prezent pe lista de așteptare prin platforma națională de programare.

„Pentru asigurarea unui timp rezonabil de așteptare pentru solicitanții din etapa a treia, având în vedere faptul că centrul asigură în continuare și vaccinarea persoanelor eligibile pentru etapa a doua (persoane peste 65 de ani, persoane cu comorbidități, personal din MApN și din alte instituții ale sistemului național de apărare), a fost suspendată temporar înscrierea pe lista de așteptare, pentru a permite vaccinarea celor deja înscriși, această opțiune urmând a fi redeschisă în platforma de programare, imediat ce acest lucru va fi posibil”, informează sursa citată.

MApN asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului - peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

Potrivit sursei citate, suplimentar, la solicitarea autorităților locale, Ministerul Apărării Naționale poate organiza centre de vaccinare mobile proprii sau poate asigura personal medical care să deservească astfel de centre înființate de autoritățile locale, pentru a putea asigura vaccinarea persoanelor din comunitățile aflate în zone izolate sau greu accesibile.

Capacitatea maximă de vaccinare în centrele MApN, în condițiile asigurării numărului complet de doze pentru fiecare flux, este, în prezent, de 7.020 de doze pe zi, cu toate cele trei tipuri de vaccin autorizate până la acest moment – Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Centrele organizate de MApN continuă vaccinarea persoanelor eligibile pentru etapa a doua și vor începe și vaccinarea populației generale, pentru care se asigură minimum 15 locuri pe zi, în fiecare centru.

Etichete: mapn centre de vaccinare vaccin AstraZeneca

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.