Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

INSP: 1.442 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 4 iunie 2021, ora 09:45

Până la data de 30 mai au fost raportate la INSP-CNSCBT un număr de 2.020 secvențieri ale SARS-CoV-2 și au fost confirmate 1.442 de cazuri cu variante ale virusului care determină îngrijorare.

Institutul Național de Sănătate Publică ( INSP) a precizat într-o informare privind cazurile de COVID-19 confirmate cu  variante ale SARS-CoV-2 că cele șapte laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt: Institutul Cantacuzino, Institutul Matei Balș, MedLife, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Institutul de Virusologie „Ștefan S. Nicolau”, CRGM al SCJU Craiova și „Pro Vitam” Sfântul Gheorghe.

VOC

Au fost confirmate 1.442 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare ( VOC), dintre care 1.394cu varianta britanică (B.1.1.7), zece cazuri cu varianta sud-africană (B.1.351), 15 cu varianta braziliană (P.1) și 23 cu varianta indiană (B.1.617.2).

„Mutația E484K nu reprezintă ea însăși o nouă variantă, ci este o mutație care a fost identificată inițial la varianta Beta (sud-africană), apoi la B.1.1.28 (diferită de Gamma - braziliană) și, mai recent, la Alpha (britanică). Mutația se află în proteina spike și pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului și, posibil, asupra eficacității vaccinale, în sensul scăderii acesteia”, informează INSP.

Potrivit sursei citate, la data de 24 mai, varianta Delta (varianta indiană) a fost inclusă de ECDC în categoria variabilelor care determină îngrijorare ale SARS-CoV-2.

Până la data de 30 mai rata de confirmare cu varianta care determină îngrijorare a fost de 71%.

De asemenea, au fost înregistrate 30 de decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare – 27 cu varianta britanică (B.1.1.7) și trei cu varianta braziliană (P.1).

Etichete: insp variante ale SARS-CoV-2 varianta britanica varianta indiana VOC

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC