Newsflash
Știri

INSP: 1.442 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

de Dorina Novac - iun. 4 2021
INSP: 1.442 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

Până la data de 30 mai au fost raportate la INSP-CNSCBT un număr de 2.020 secvențieri ale SARS-CoV-2 și au fost confirmate 1.442 de cazuri cu variante ale virusului care determină îngrijorare.

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a precizat într-o informare privind cazurile de COVID-19 confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 că cele șapte laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt: Institutul Cantacuzino, Institutul Matei Balș, MedLife, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Institutul de Virusologie „Ștefan S. Nicolau”, CRGM al SCJU Craiova și „Pro Vitam” Sfântul Gheorghe.

VOC

Au fost confirmate 1.442 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), dintre care 1.394cu varianta britanică (B.1.1.7), zece cazuri cu varianta sud-africană (B.1.351), 15 cu varianta braziliană (P.1) și 23 cu varianta indiană (B.1.617.2).

„Mutația E484K nu reprezintă ea însăși o nouă variantă, ci este o mutație care a fost identificată inițial la varianta Beta (sud-africană), apoi la B.1.1.28 (diferită de Gamma - braziliană) și, mai recent, la Alpha (britanică). Mutația se află în proteina spike și pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului și, posibil, asupra eficacității vaccinale, în sensul scăderii acesteia”, informează INSP.

Potrivit sursei citate, la data de 24 mai, varianta Delta (varianta indiană) a fost inclusă de ECDC în categoria variabilelor care determină îngrijorare ale SARS-CoV-2.

Până la data de 30 mai rata de confirmare cu varianta care determină îngrijorare a fost de 71%.

De asemenea, au fost înregistrate 30 de decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare – 27 cu varianta britanică (B.1.1.7) și trei cu varianta braziliană (P.1).

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe