Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Echipamente de ultimă generație, în valoare de peste 500.000 de lei, pentru CNCCI

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 20 mai 2020, ora 15:22

Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a primit echipamente de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei. Acestea au fost donate prin platforma „Donează pentru linia întâi”.

Potrivit unui comunicat de presă, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției ( CNCCI) a fost dotat cu echipamente vitale pentru desfășurarea activității personalului responsabil de gestionarea situațiilor de urgență.

donatie echipamente de protectie coperta

Valoarea aparaturii depășește 500.000 de lei, iar echipamentele vor contribui la îmbunătățirea timpului de reacție și de analiză, care poate face diferența în situațiile limită.

„Echipamentele noi sunt deja în funcțiune și le mulțumim în mod special celor peste 60.000 de oameni și celor peste 4.000 de companii care au donat pe platforma «Donează pentru linia întâi». (...) Mulțumită noilor dotări vom reuși să lucrăm mai eficient astfel încât să salvăm cât mai multe vieți”, a spus Raed Arafat, secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Ministerul Afacerilor Interne.

donatie echipamente

Astfel, centrul a fost dotat cu PC-uri, video proiectoare, laptopuri, imprimante, monitoare, instalație de sonorizare, televizoare, echipamente periferice, disponibile pentru întreg personalul implicat în gestionarea și coordonarea situațiilor de criză, precum criza medicală cu care ne confruntăm la acest moment, generată de pandemia de COVID-19.

Personalul CNCCI este format din profesioniști din diferite specialități ale ministerelor abilitate în gestionarea tipurilor de risc, care lucrează în regim de urgență, 24 de ore din 24.

donatie poza 2

Donează pentru linia întâi este un proiect inițiat de Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG, prin care s-au strâns până acum donații de peste 11,8 milioane de lei de la companii și persoane fizice.

Donațiile au fost investite, conform necesarului întocmit de DSU, în:

• Peste 5 milioane de măști de protecție cu trei pliuri către medici de familie, polițiști, jandarmi și militari;
• 350.000 de măști N95 (FFP2), cu grad ridicat de protecție au fost donate medicilor din spitale;
• două ventilatoare de înaltă performanță Mindray SV600 care au ajuns la Spitalul Județean Suceava și la Spitalul Clinic Victor Babeș din București.

Sursă imagine: IGSU

Etichete: CNCCI echipamente pandemie de COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.