Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Monica Pop: Orice pacient asigurat trebuie tratat, nu numai cei cu COVID și urgențele

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 18 august 2020, ora 12:37

Prof. dr. Monica Pop, şef de secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, atrage atenția că toți pacienții asigurați au aceleași drepturi și trebuie tratați, nu numai cei cu COVID-19 și urgențele.

Medicul Monica Pop a precizat într-o postare pe Facebook că orice pacient asigurat trebuie tratat.

pacienti tratati
Sursă imagine: unsplash.com

 

„Orice pacient asigurat trebuie tratat, nu numai pozitivii COVID și urgențele!!! Reclamați!!! Plata asigurării nu s-a oprit, nu? Atunci?”, a scris prof. dr. Monica Pop.

Potrivit ei, orice om care plătește asigurările de sănătate, conform legii, are dreptul la act medical corect, în conformitate cu patologia sa.

„Cine, de ce și cum își poate permite să spună că se tratează numai urgențele? Cu ce drept și cu ce jurisdicție? În ce lege scrie că un pacient cu o afecțiune cronică sau o boală dar non-urgentă trebuie amânat deși are programare, până la noi ordine??!! Toți pacienții asigurați au aceleași drepturi! Altfel, pentru ce plătesc asigurări de sănătate??!!”, a conchis medicul.

Etichete: pacienti asigurati pacienti covid-19 case de asigurari de sanatate urgente

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.