Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Dr. Monica Pop către medici: „Aveți empatie față de pacienți, dar și față de familiile lor”

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 31 august 2020, ora 13:31

Prof. dr. Monica Pop atrage atenția că toți medicii și managerii de spitale COVID-19 trebuie să aibă o comunicare permanentă cu familiile celor internați.

Medicul Monica Pop, șef de secție în cadrul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, a precizat într-o postare pe Facebook că o atitudine de secret, de tăcere și de lipsă de comunicare nu s-a mai pomenit în sănătate până la această pandemie.

Monica Pop
Sursă imagine: unsplash.com

 

„De ce tăcere și secretomanie față de familia celor internați cu COVID-19 în unele spitale-suport? Cine a impus-o și cui folosește? Toți medicii și managerii de spitale COVID-19 trebuie să aibă o comunicare permanentă cu familiile celor internați! Să o permită și s-o favorizeze! Și a pacientului cu familia sa! Nu e penitenciar!”, a scris prof. dr. Monica Pop.

Aceasta a mai menționat că nu este posibil ca familia să nu poată afla secția, medicul curant și în ce stare este zilnic pacientul.

„Dragi colegi, puneți-vă în situația unor părinți, soți, frați, care nu știu nimic despre cel internat din familie! Aveți empatie și față de pacienți, dar și față de familiile lor! O atitudine de secret, tăcere și de lipsă de comunicare nu s-a mai pomenit în sănătate până la această pandemie, care nu trebuie să schimbe în rău și atitudinea personalului medical! (...) Aveți înțelegere față de cei internați! Sunt demoralizați, singuri, nu pot ieși, nici primi vizite! Se știe că moralul și liniștea oricui contează mult pentru vindecare...!”, a conchis medicul.

Etichete: pandemia de COVID-19 pacienti covid-19 spitale covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.