Newsflash
Internaționale

Danemarca plasează COVID-19 în aceeaşi categorie cu gripa

de Dorina Novac - dec. 8 2022
Danemarca plasează COVID-19 în aceeaşi categorie cu gripa

Persoanele care locuiesc în Danemarca nu vor mai trebui să se autoizoleze după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

În noile sale recomandări pentru tratarea virusului SARS-CoV-2, publicate joi, Autoritatea daneză pentru sănătate a decis ca maladia COVID-19 să fie plasată în aceeaşi categorie cu gripa, scrie Agerpres.

danemarca

Acest lucru înseamnă că agenţia nu mai recomandă explicit autoizolarea persoanelor infectate pentru cel puţin patru zile după un rezultat pozitiv la un test de depistare a noului coronavirus.

Agenţia daneză a explicat că această decizie a fost posibilă deoarece numărul persoanelor spitalizate din cauza COVID-19 a rămas stabil pe durata toamnei anului 2022 şi că doar creşteri foarte mici ale numărului de internări sunt aşteptate pentru lunile de iarnă.

Totuşi, ea insistă că danezii ar trebui să rămână în locuinţele lor dacă se simt rău – indiferent de virusul pe care l-au contractat.

Danemarca a trecut destul de bine peste fazele critice ale pandemiei de COVID-19 datorită unei campanii rapide de vaccinare şi testării în masă a rezidenţilor săi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe